Schenkers in beeld

Fonds AC nieuwe schenking!

Fonds AC Smile in Life logo

Ook dit jaar mochten we van het Fonds AC (www.fonds-ac.be) opnieuw een schenking ontvangen van €11.000. Het geld is bedoeld voor de oprichting van de adviesgroep naar Kanker en Zwangerschap (www.ab-cip.org). Fonds AC werd opgericht ter nagedachtenis aan Anne-Catherine en zet zich jaarlijks in om enkele acties op poten te zetten ten voordele van 2 goede doelen, waarvan ons onderzoek naar kanker en zwangerschap er één is. We zijn hen ontzettend dankbaar voor hun gulle donatie en voor het mooie fundraising werk dat ze verzetten ter nagedachtenis aan Anne-Catherine.

Estée Lauder steunt Galactic project

logo estee lauder

Estée Lauder verleent financiële steun aan het Galactic project. Met dit project willen we onderzoeken of borstvoeding geven tussen chemotherapiecycli in mogelijk is. Hiervoor willen we de concentratie van chemotherapie in afgekolfde moedermelk bepalen tijdens een volledige doseringsperiode. Een doseringsperiode is de volledige tijdsspanne tussen twee chemotherapietoedenieningen –of cycli in. We zullen ook berekenen wat de geschatte hoeveelheid van blootstelling aan het product/chemotherapie is voor het kind gedurende de volledige doseringsperiode van elk product.

Fonds AC-Smile in Life

Wij zijn enorm vereerd en dankbaar voor de gulle schenking die wij van het 'Fonds AC- Smile in Life' mochten ontvangen. Hieronder leest u hoe en waarom dit fonds werd opgericht en wat hun doelstellingen zijn.

Ter nagedachtenis van een prachtige vrouw, een warme mama, een hilarische vriendin en een fantastische zus hebben wij het fonds AC opgericht. Met activiteiten die ons herinneren aan alle mooie momenten met Anne-Catherine, zamelen we geld in. Wij hopen zo ons steentje bij te dragen aan het belangrijk onderzoek van “Kanker en Zwangerschap”, zodat op een dag zulke tragediën niet meer moeten gebeuren. Ook AC’s dochter, Eleonore (3) draagt haar steentje bij. Ze is één van de kindjes die jaarlijks onderzocht wordt om de impact van chemo tijdens zwangerschap op kinderen na te gaan.

www.fonds-ac.be

Koekjesverkoop

foto Katrien overhandigt cheque

In mei startte onze casemanager Katrien Van Tornout een koekjesverkoop ten voordele van het Fonds voor Onderzoek naar Kanker en Zwangerschap en van onze tweejaarlijkse familiedag. Ze bakte heerlijke hartenkoekjes en zamelde op korte tijd het mooie bedrag in van € 1300...Dank aan alle lekkerbekken die de koekjes kochten en dank aan onze warme bakker Katrien voor haar inzet en enthousiasme!

familie Demets-De Coninck

foto friends4you

De deelname van vier fietsvrienden met hun team ‘Friends4You’ aan ‘Kom op tegen Kanker’ bereikt met het weekend van Onze Lieve Heer Hemelvaart een hoogtepunt. Voor de negende maal zijn Luc Verbauwhede (Waregem, Mike Dambre (Deerlijk), Johan Declercq (Waregem) en Eric Demets (Ingooigem) klaar om te fietsen voor het goede doel.
Maar er is meer: alle vier willen ze de 1000 km volledig afleggen. Vier keer sponsoring van 5000 euro. Met dit bedrag totaliseren zij in negen jaar meer dan 100.000 euro aan steun. Daarnaast steunen ze ook met veel plezier het ‘Fonds voor onderzoek naar kanker en zwangerschap’ en doneren een bedrag van 2000 euro aan het Fonds van Dr Frederic Amant.

Op de voorstelling tijdens een persmoment in ’T Smesseplein in Ingooigem kregen zij de steun van het gemeentebestuur van Anzegem, van profrenner Nikolas Maes, ex-renners Nico Mattan en Pol Verschuere en van ex-rode duivel Philippe Desmet.
Voor de 4 fietsers en hun medewerkers worden het drukke dagen van fietstrainingen en organiseren van tal van activiteiten. Zo staat een lente BBQ, de verkoop van paaseitjes en nog veel meer op het programma om de nodige centen voor kom op tegen kanker bij elkaar te krijgen.

Wij zijn de familie Demets-De Coninck dan ook ontzettend dankbaar voor al hun inspanningen en hun herhaalde steun aan ons fonds!

 

 

Stichting Mitialto ondersteunt de opvolging van de kinderen in Nederland

Stichting Mitialto liet ons recent weten dat ze gedurende 1 jaar ons onderzoek zullen financieren voor onkosten met betrekking tot de neuropsychologische follow-up van kinderen die prenataal blootgesteld zijn aan een oncologische behandeling. Deze kinderen komen vaak een halve of hele dag op ziekenhuisbezoek, of de onderzoeker voert de onderzoeken uit op thuisbezoek. Daaraan zijn meestal parkeer- en brandstofkosten, maaltijden, attenties voor de kinderen of andere onkosten verbonden. Voor zulke onkosten kunnen geen subsidies aangevraagd worden en kan geen onderzoeksgeld aangewend worden. Frédéric Amant en zijn team danken Stichting Mitialto van harte om een financiering te voorzien voor deze vergoedingen.

Stichting Mitialto is in 2001 opgericht als een privé initiatief met het doel om waar nodig financiële steun te bieden aan projecten op het gebied van de gezondheidszorg. Hier kan je een overzicht bekijken van de projecten die de Stichting ondersteunt: http://www.mitialto.nl/projecten 

Schenking Fam. Demets - Eendracht Anzegem

overhandiging van de cheque aan prof. Amant

Op 11 februari mochten we dankzij de familie Demets-De Coninck een cheque in ontvangst nemen van € 1250. Zij kregen van de partij EENDRACHT uit Anzegem €2500 voor hun inzet voor het goede doel.  Daarvan schenken ze nu €1250 aan het Fonds voor onderzoek naar Kanker en Zwangerschap. De andere helft gaat naar Kom op tegen Kanker, waarvoor ze voor het 8e jaar op rij 1000 km zullen fietsen met het 'Friends4you' team.

Wij bedanken hen hartelijk voor hun herhaaldelijke inzet en gulheid!

Overhandiging van de cheque aan prof. Amant

Op de foto vooraan: Evelien Demets, prof. dr. Frédéric Amant, Eddy Recour, ere-burgemeester Victor Gerniers, Eric Demets, Greet Coucke en Prudent Lanneau. Op de tweede rij de leden van het team ‘Friends4you’ en partijleden van Eendracht.

(foto: Anneleen Deseyn – Anzegem)

Schenking Familie Demets-De Coninck

Psychologe Tineke ontvangt de cheque

De familie Eric en Carine Demets – De Coninck uit Ingooigem heeft op 28 december 2017 een mooi bedrag geschonken aan het Fonds voor Onderzoek naar Kanker tijdens de Zwangerschap. Op het kerstconcert met Christoff en Scaletta in de Sint-Stefanuskerk te Vichte mocht Tineke Vandenbroucke, pyschologe in het onderzoeksteam naar Kanker & Zwangerschap, in naam van prof. Frédéric Amant een cheque van € 2000 in ontvangst nemen. Wij zijn de familie Demets-De Coninck zeer dankbaar voor hun steun en inzet!

Schenking Hannelore Deforche

Tijdens de zwangerschap van haar 2e kindje, kreeg Hannelore een kankerdiagnose. Een half jaartje later werd een gezonde en prachtige dochter geboren. Voor haar 30e verjaardag organiseerden vrienden en familie een heus verrassingsfeest. Maar dat was niet alles: voor elk verjaardagskaartje dat Hannelore kreeg, zouden haar ouders €2 schenken voor ons onderzoek. Ze kreeg maar liefst 500 kaartjes! Omdat Hannelore en haar man beslisten om ook een deel van de opbrengst van het feest aan ons onderzoek te schenken, mochten wij €1.500 in ontvangst nemen. Wij voelen grote dankbaarheid voor dit mooie gebaar en dit hartverwarmende verhaal!

Schenking Roparunners Londerzeel

Ook dit jaar hebben de Roparunners van Londerzeel 3 dagen gefietst en gelopen voor verschillende goede doelen! Wij mochten maar liefst €10.000 in ontvangst nemen. Hartelijk dank, Team 256!

Isabelle Ralet ontwerpt trendy accessoires t.v.v. het Fonds!

Isabelle Ralet, die ons onderzoek al geruime tijd een warm hart toedraagt, ontwierp een exclusieve collectie van trendy accessoires. Op die manier wil ze het Fonds voor Onderzoek naar Kanker en Zwangerschap meer zichtbaarheid geven en ook een belangrijke financiële ruggesteun bieden.

Hartelijk dank, Isabelle! Veel succes aan jou en je hele verkoopsteam.

Alicia doneerde €50.000 voor het onderzoek naar ‘Kanker en Zwangerschap’

Alicia leerde eerder toevallig het onderzoek naar ‘Kanker en Zwangerschap’ aan de KU Leuven kennen.

‘Ik heb veel respect voor de geweldige organisatie en de onderzoeksresultaten die bereikt werden. Het is te bewonderen dat iemand zijn hart en ziel in een project stopt om andere te helpen bij een al niet makkelijke levensfase, zijnde als ze horen dat ze kanker hebben. Daar wil ik graag toe bijdragen, en hopelijk kunnen nog meer mensen door deze onderzoeken geholpen worden, daarom doneer ik 50.000 euro.’

Hartelijk dank, Alicia, voor deze gulle schenking!

Vroedvrouwen van Solidariteit voor het Gezin VZW steunen het onderzoek

Op 19 november 2015 gaf Professor Amant een lezing over kanker tijdens de zwangerschap op het tweede symposium voor vroedvrouwen "Het loopt anders... en nu?" van de vzw Solidariteit voor het Gezin. Hij kreeg een cheque van €6.500 overhandigd, de opbrengst van het symposium, als steun voor het onderzoek. Wij danken hen van harte voor dit mooie gebaar!

Roparunners Londerzeel: Steun vanuit sportieve hoek!

In mei 2015 liepen en fietsten de Roparunners Londerzeel (Team 256 VZW Vrienden Lotgenoten Vlaanderen) maar liefst €8.000 bij elkaar voor ons onderzoek. Wij danken alle Roparunners en begeleiders uit Londerzeel!

Clásica Egaña: hartverwarmende steun voor ons onderzoek.

Op 30 januari 2015 mochten dr. Magali Verheecke en Tineke Vandenbroucke een heel mooie cheque in ontvangst nemen uit handen van de organisatoren van de ‘Clásica Egaña’. De Clásica is een sporthappening ter nagedachtenis van Alberto Egaña die in 2010 overleed aan kanker. De ‘vzw Berto’ maakte van de Clásica een jaarlijkse traditie en organiseerde dit sportieve benefiet op zondag 14 september 2014 voor de vijfde keer.  Een deel van de opbrengst ging ook deze editie naar ons onderzoek. We zijn de vzw Berto zeer dankbaar en willen ons respect uitdrukken voor de oprichters en voor alle vrienden en sympathisanten van dit fantastisch initiatief.

Stad Blankenberge schenkt opbrengst van bal.

9 januari 2015. Ons onderzoek kan ook in West-Vlaanderen op steun rekenen. Het Stadsbestuur van Blankenberge besliste om een deel van de opbrengst van het jaarlijks Bal van Burgemeester en Schepenen te schenken aan ons project. De publieke overhandiging van de cheque, op 9 januari 2015 tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Stad en het OCMW, gaf ons onderzoek ook extra zichtbaarheid. Van harte dank aan Burgemeester Patrick De Klerck en zijn bestuursploeg.

Selexion zorgt voor kindvriendelijk onderzoekslokaal.

Oktober 2014. Dankzij Selexion kunnen wij in het echografielokaal een TV-scherm en DVD-speler installeren, zodat we de kinderen tijdens hun medische onderzoeken op Gasthuisberg beter kunnen ‘afleiden’ en animeren. Tijdens de echografieën moeten zij flink stilliggen en heel wat geduld hebben. Het bekijken van een leuk filmpje helpt hierbij! Deze concrete ondersteuning helpt de onderzoekers bij hun werk en zorgt voor correcte onderzoeksresultaten. 

Stichting Mitialto toont sociale betrokkenheid.

April 2014. Bij kanker tijdens zwangerschap vechten wij voor twee levens, dat van de moeder en dat van het kind. Stichting Mitialto stelt het welzijn van moeder en kind centraal: dankzij de financiering van een case-manager kunnen wij de contacten en de samenwerking tussen het onderzoeksteam, de artsen, de ouders en de kinderen in de beste omstandigheden laten verlopen. Deze keuze toont de grote sociale betrokkenheid van het Mitialtobestuur. Van harte dank.

Dankbare ouders organiseren benefietconcert.

Maart 2014. Uit dankbaarheid voor de goede zorgen van Frédéric Amant en zijn team voor hun dochter Laetitia, organiseerden Jan en Daisy Stragier een benefietconcert ten voordele van het fonds. De dames van Laïs brachten een heel sfeervol concert onder de titel ‘Winter Tales’, in de Ledegemse Sint-Petruskerk. De opkomst was overweldigend, de steun hartverwarmend.