Mooie prijs voor student-onderzoeker Wout Devlies

De Leuvense Vereniging voor Student Onderzoekers, LVSO, organiseert jaarlijks een ‘Best Abstract Competition’. Geneeskundestudent Wout Devlies die als student-onderzoeker meewerkte aan ons project behaalde een finaleplaats én kreeg bij de voorstelling van zijn werk de publieksprijs.

Wout Devlies werkte een maand bij dr. Magali Verheecke aan het ‘placentastudie-project’ in het kader van het onderzoek naar kanker en zwangerschap. Samen met dr. Verheecke onderzocht hij  het meest geschikte muizenmodel voor het onderzoek naar de invloed van chemotherapie op de placenta.

Hij verdedigde zijn onderzoeksverslag op donderdag 26 maart, voor een jury van gerenommeerde professoren en een ruim publiek tijdens het jaarlijkse LVSO-symposium in de Universiteitshal van de KU Leuven. Titel van zijn abstract: “Het opstellen van een xenograftmodel met humaan placentair weefsel in het kader van onderzoek naar kanker tijdens de zwangerschap.”

Professor Frédéric Amant, onderzoeksleider van het project Kanker en Zwangerschap, is blij dat gedreven studenten zoals Wout Devlies de weg vinden naar zijn onderzoeksteam en feliciteert Wout van harte met deze mooie erkenning, een sterke stimulans voor zijn verdere studie.

Meer info over deze competitie vindt u op: http://studentonderzoeker.be.