Getuigenissen

Eigenlijk heeft Victor mijn leven gered. Zonder hem had ik de ziekte misschien veel te laat opgemerkt. Ik vond dus dat ik hem dezelfde kansen moest geven. De kans om te leven en de kans om een moeder te hebben. We komen geregeld naar Gasthuisberg om Victor te laten onderzoeken. Zo zijn we zeker dat het goed met hem blijft gaan. Zonder het project zou Victor er waarschijnlijk niet zijn. We hebben ons geluk hieraan te danken.    

Monika Tomczuk, mama van Victor

 

We hoorden van de resultaten van het doctoraat van een jonge professor in Gasthuisberg. Er werd vastgesteld dat een kankerbehandeling en een zwangerschap niet tegenstrijdig hoeven te zijn. De gedachte dat we de zwangerschap dus niet zouden moeten afbreken, was voor ons een lichtpuntje… Professor Amant wil de effecten op lange termijn meten, maar op dit moment is Marnix mentaal en fysiek perfect normaal. Als je hem in zijn klasje ziet, haal je hem er niet uit”. 

Andy Cools, papa van Marnix

 

In naam van alle kindjes die nog kunnen geboren worden en van alle mama’s die nog nachten zullen wakker liggen van angst over hun kind, kan ik dit onderzoek alleen maar toejuichen! Mijn zoon is een pracht van een kerel, springlevend, altijd het zonnetje in huis!

Nadine Catteeuw, mama van Rodrik

 

“Met mijn verhaal wil ik andere vrouwen die hetzelfde doormaken, moed geven. Ik doe het ook om het team van Leuven te ondersteunen. Het eerste budget dat we vrijmaken voor een goed doel is voor hun onderzoeksfonds. Zonder hen waren mijn dochter en ik er nu misschien niet meer geweest”.

Isabelle Ralet, mama van Anna Marietou, in De Standaard, 2 februari 2015

 

Voor twee levens tegelijk vechten, was zwaar voor Lesley: twee operaties, zes chemosessies tijdens, en zeven weken bestralingen na de geboorte. "Maar ik stond amper stil bij mijn ziekte. Ik had één doel: een gezonde baby baren. Marnix is geboren op 30 juni 2010. Hij was 51 cm en 3 kg. Het was een grote troost hem te zien en te voelen, en te horen dat hij gezond was."

Lesley Verley, mama van Marnix, in Het Laatste Nieuws, 6 februari 2015