Familiedag 2015: verslag!

Op zondag 10 mei 2015 organiseerden we een Familiedag voor de gezinnen die bij ons onderzoeksproject betrokken zijn. In het hart van Brugge beleefden we samen met hen een zonnige, gezellige en feestelijke dag. Zowel op de historische site van Oud Sint Jan, in de verrassende straatjes van de stad als op de beroemde Brugse reien zagen we mama’s, papa’s en kinderen samen genieten! Sommige ouders ontmoetten elkaar voor het eerst, voor anderen was het bijpraten en de kinderen vonden elkaar meteen. Deugddoende en motiverende momenten en beelden voor het hele onderzoeksteam!

Een paar ouders brengen graag zelf verslag uit, met persoonlijke en hartverwarmende woorden:

“Hoe omschrijf je het best de dag waarnaar je een hele tijd uitkijkt, hoewel het je eigenlijk doet terug denken aan een moeilijke periode in je leven? Voor ons was dit een dag waar je een gezellige babbel kon doen met mensen die precies weten wat je hebt meegemaakt.  En wat nog belangrijker was: er kon gelachen worden!  De trekjes van onze kindjes werden vergeleken en dan kon de schuld zonder enige schroom op de chemo gestoken worden!  Jullie slaagden erin om een lach te toveren op de gezichten van jong en oud.

Deze dag was ook dit jaar een "terug-thuis-komen"... Een heus familiefeest. De hartelijke open sfeer tussen zowel patiënten als medische staf is onbeschrijflijk!  Misschien het mooiste bewijs dat het een enorm fijne dag was: vandaag werd er bij ons met de poppen gespeeld.  De kinderen speelden de hele familiedag tot in detail na...  Dat ging van de cola met de grappige rietjes naar het spannende boottochtje tot het vuurspuwen, het lekkere eten en het spelen met nieuwe vriendjes.  Wij hebben dus 2x kunnen genieten van deze mooie dag!”

Wendy, Kurt, Fien en Lode

“De Familiedag was een verrijkende en inspirerende dag.  Hartverwarmend om alle enthousiaste kinderen te zien samen spelen en gezellig te praten met de andere ouders. Het is opmerkelijk hoe openlijk we met de andere ouders kunnen spreken over ons gezamenlijk onderwerp ‘Kanker tijdens de zwangerschap’.  Gelukkig kunnen we er nu zelfs samen om lachen en herkennen we ons in elkaars situaties wat de familiedag extra boeiend maakt. Superbedankt aan professor Amant en zijn dreamteam voor dit mooie evenement!”

Isabelle en Anna-Mariétou

Van harte dank aan alle ouders die ons hun vertrouwen gaven, aan alle gezinnen die de reis naar Brugge maakten, aan alle vrijwilligers en spontaan helpende handen, aan alle sponsors die dit mogelijk maakten!

En verder laten we de beelden voor zich spreken...